Kan hurtigere internet give os et bedre miljø?

Lang de fleste brancher bliver mere og mere miljøvenlig, men hvordan ser det egentlig ud i internetbranchen? Hvordan påvirker internetinfrastrukturen vores miljø og kan hurtigere internet gøre vores planet grønnere?

Det ser vi på i denne artikel – læs med og bliv klogere!

Internet via fiber styrker miljøet

Et af de tiltag som er blevet omtalt rigtig meget i medierne, er den famøse bredbåndspulje. Men udover at give danskerne hurtigere bredbånd i Udkantsdanmark, så er udrulningen af hurtigere internet, deriblandt fiber, faktisk også medvirkende til en bedre miljø.

Når Udkantsdanmark får hurtigere internet betyder det nemlig, at flere f.eks. vil have mulighed for at arbejde hjemmefra, hvilket giver færre biler på vejene og dermed mindre CO2 udledning. Præsidenten for FTTH beretter eksempelvis at

”Fiber-udrulninger vil skabe en masse nye jobs og samtidigt hjælpe med at give os et bedre miljø. Det vil nedbringe biltrafikken og mindske forureningen”

Udover at hurtigere internet hjælper til et bedre miljø på et overordnet plan, så bruger nyere bredbåndsteknologier også mindre strøm.

F.eks. udtaler TDC, i forbindelse med deres nye satsning med 1 gigabit internet, at deres omlægning af den bagvedliggende netværks-arkitektur fra CMTS (Cable Modem Termination System) til CCAP (Converged Cable Access Platform), simplificerer netværket og giver et mindre strømforbrug, hvilket i sidste ende er godt for miljøet.

5G netværket vil også give bedre miljø

Der går ikke længe før den nye generation af det mobile netværk rammer Europa. Faktisk er vi nået til den 5. generation, som forventes at være klar til udrulning allerede i 2020.

Det nye 5G netværk vil give hastigheder helt op til 1 gigabit i luften, hvilket giver helt nye perspektiver indenfor f.eks. IoT. Men udover at være banebrydende indenfor internethastigheder i luften, så er 5G også langt mere miljøvenlig. F.eks. skriver business.dk, at teknologien bag 5G vil bruge betydeligt mindre energi.

Miljøvenlig danske udbydere

Som det er i dag findes der ikke udbydere som specifikt specialiserer sig i at levere miljøvenligt internet. Det handler i højere grad om, hvilken teknologi du vælger og hvilket udstyr udbyderen af den givne teknologi bruger til at levere internettet – altså om det er nyt og bruger mindre strøm eller ej. Du kan finde en komplet oversigt over danske internetudbydere her. Prøv evt. at besøge dem hver især og se om de har miljøvenlig løsninger.

Når du vælger internet i fremtiden, vil det ikke kun være et spørgsmål om hastigheden, men også et spørgsmål om hvor stor en påvirkning den givne løsning har på miljøet. Som vi har set det med energiselskaber, vil vi med garanti også se bredbåndsselskaber, der specialiserer sig i miljøvenlig løsninger!

About Dette indlæg er sponsoreret

Check Also

Logistik og interne processer er vigtige aspekter af e-handel

Driver du til dagligt en webshop, hvor der fra tid til anden sendes nogle varer …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *