Guide: Sådan sikrer du din arbejdsplads mod tyveri af elektronik

På en typisk moderne arbejdsplads står der for mange tusinde kroner i elektronik. Frit tilgængeligt for en tyv at stjæle, hvis vedkommende får chancen i et ubemærket øjeblik. Med nogle få simple tiltag kan du dog sikre din arbejdsplads mod tyveri og indbrud. 

Det gør virksomheden sårbar og medarbejderne usikre, hvis ikke sikkerheden er i orden på arbejdspladsen, og det kan samtidig koste både mange penge og meget besvær, hvis ubudne gæster har kigget forbi. Som arbejdsgiver er det dit ansvar, at sikkerheden er i orden, og faktisk er det ikke så svært, når blot man kender til de forskellige muligheder på markedet.

En tyverialarm er et must

Det er naturligvis ikke helt nemt at rende ubemærket afsted med elektronik inden for almindelig arbejdstid, og du kan derfor føle dig ret sikker, imens du er på arbejde. Noget andet er, når arbejdsdagen er slut, og du låser af for natten. Så er det pludselig ikke så svært at brække en lås op eller smadre en rude og stikke afsted med det dyre elektronik fra Konicaminolta, som mange virksomheder bruger til daglig. Hvis du er en virksomhed med et større lager, kan det også være en god idé at få sikret dit lager, da der kan ligge for mange tusind kroner, som ikke er sjove at miste til indbrudstyve med fingrene for langt fremme.

Du bør som standard få foretaget en risikovurdering af et professionelt alarmfirma, der herefter kan guide dig til de rette sikkerhedsforanstaltninger for din virksomhed. Et absolut minimum er en god tyverialarm – gerne med vagtudrykning ved udløsning af alarm. Der findes mange forskellige alarmtyper på markedet, som har forskellige funktioner til forskellige behov. Du kan se flere alarmer på telesikring.dk, hvor du også kan læse mere om at få en konsulent ud til en risikovurdering af din virksomhed.

Ekstra sikkerhed til din virksomhed

Udover tyverialarm kan der, afhængigt af dit behov, være brug for ekstra sikring i form af eksempelvis kameraovervågning, brandalarm, DNA sikring eller adgangskontrol. Vælg det hele, og du er rigtig godt dækket ind, eller nøjes måske med kameraovervågning eller DNA sikring, der kan bidrage til at fælde tyvene senere hen, hvis de skulle være så heldige at slippe væk i første omgang. Skilt tydeligt med, hvilke sikkerhedsforanstaltninger, din virksomhed benytter sig af. Det har en præventiv effekt over for ubudne gæster, der forhåbentlig vil droppe planerne om indbrud, når de opdager, at der er tyverialarm, overvågning eller andet koblet til i din virksomhed.

About Dette indlæg er sponsoreret

Check Also

Logistik og interne processer er vigtige aspekter af e-handel

Driver du til dagligt en webshop, hvor der fra tid til anden sendes nogle varer …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *