Fysisk aktive medarbejdere giver større produktivitet

Hvad end du er enkeltmandsfirma eller firma med mange medarbejdere, hvor arbejdet primært består af computerarbejde, så er sundheden absolut et punkt der skal sættes højt på to-do listen.

En af de store sundhedsproblemer for mange danskere, er problemet med ryggen. Heldigvis er ergonomiske arbejdspladser med hævesænkeborde, ergonomiske stole med mere, blevet en selvfølge mange steder, men dog er rygproblemer udbredt, hvilket skyldes de dumme og dovne vaner for os brugere, eller dårlige arbejdsstillinger.

Hvad end årsagerne er, så sker der intet med mindre man ændrer tingene. Her er arbejdsstilling jo absolut noget der skal ændres, til hvor man sidder fordelagtigt og ikke mindst, rører sig meget mere ved at bruge stående arbejde. Derudover, er fysisk aktivitet i hverdagen nødvendigt, og hvorfor ikke bruge godt motionsudstyr i hjemmet eller arbejdspladsen som dette, der kan antænde en sundheds gnist.

Hvorfor bruge fitness udstyr i arbejdstiden?

Fysisk aktivitet for de medarbejdere der ikke får rørt sig så meget i hverdagen, vil give en god bonus i form af mere energiske medarbejdere, helt ligesom hvis du er enkeltmandsfirma, vil du få den øget produktive bonus i form af den forøget energi og bedre sundhed.

Den fysiske inaktivitet betyder forøget risiko for hjerte-karsygdomme, brystkræft, type 2-diabetes m.m. som du kan læse på sundhedsstyrelsen.

God fysisk form derimod, som jo især blandt virksomheder har været et mantra blandt mange store amerikanske firmaer i dette årti, giver en forøget bonus i produktiviteten, mindre fravær og generelt mere tilfredse medarbejdere.

Derfor er det en god ide, at lave en investering i form af et fysisk træningsrum med fitnessudstyr eller bare enkle gode fysiske redskaber til hverdagen på kontoret.

Hvilket motionsudstyr?

Hvis det er et lille firma, så er det selvfølgelig ikke et helt fitnesscenter der skal indrettes, men derimod noget brugbart udstyr til at træne de store muskelgrupper, der samtidig ikke giver svedige medarbejdere.

Det kunne være noget så simpelt som en rippe til døren, hvor man kan strække ryggen og skuldre et minut hver halve time, eller måske noget til at hænge i, så man både strækker ud og træner musklerne.

De små simple ting i hverdagen som at stå op i løbet af dagen, møder holdes gående eller muligheden for at strække de store muskelgupper ud fra tid til anden, kan være den særdeles gode bonus for den fysiske aktivitet. Små fysiske aktiviteter flere gange i løbet af dagen, giver faktisk bedre sundhedsresultateter end at lave fysisk aktivitet i en stor sammenhængende tidsperiode, og hvis en meget lille investering kan skabe grobund for en meget større indtjening og tilfredshed, så ville det være et dumt sted at spare penge.

About Dette indlæg er sponsoreret

Check Also

Vi køber alt på nettet

Vi danskere er blevet helt vilde med at handel på nettet. Efterhånden køber vi alt …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *