Derfor skal din a-kasse tilbyde dig opkvalificerende it-kurser

Det er nærmet umuligt at arbejde uden en computer den dag i dag. Vi bruger søgemaskiner til at finde svar på spørgsmål. Vi skriver dokumenterne og forbereder regneark med software fra Microsoft Office og foretager os generelt meget andet online. Men det er ikke alle som er født lige tekniske og derfor hjælper a-kasserne især de ledige på arbejdsmarkedet med at blive mere teknisk dygtig takket være IT kurser.

Jobrettet uddannelse hos a-kasser og jobcentre

Som både ufaglært eller faglært har man ret til at tage 6 ugers jobrettet uddannelse på jobcentret, hvis du er ledig uden job. Det er begrænset til kurser som skal stå på Beskæftigelsesministeriets positivliste med kurser op til seks uger.

Der findes også en mindre positivliste med kurser på mere end 6 uger, men her kræver det godkendelse fra jobcentret. I mange tilfælde er der flere som vælger at tage de 6 ugers jobrettet uddannelse hos en a-kasse, især i de situationer hvor det er svært af få tilladelse fra jobcentret om at blive uddannet.

Sammenlign de forskellige a-kasser

Hvis du er i tvivl om hvilken a-kasse du bør vælge, så kan du se et a-kasse overblik her. Her kan du også se hvor tilfredse andre medlemmer har været i henhold til deres Trustpilot score. Siden bliver løbende opdateret med information om hvor mange medlemmer der er i de forskellige a-kasser og om det er en procentdel som er steget eller faldet i den seneste periode.

Gratis IT kurser for a-kasse medlemmer

Mange af a-kasserne tilbyder blandt andet It kurser helt gratis. For eksempel kan du som medlem af 3F deltage i kurser om Google, Microsoft Office (Word, Excel mm.), Windows samt de populære sociale medier såsom Facebook og Twitter.

Den mest poplære a-kasse på listen CA tilbyder IT kurser på de samme områder samt f.eks. Adobe Photoshop, software programmet SAP som hjælper til virksomhedsøkonomi eller måske har du interesse i et kommakursus og få styr på tegnsætningen.

A-kassen som kaldes Frie Funktionærer vælger at afholde IT kurser samt andre fyraftensmøder til lave priser. Til gengæld har du som medlem mulighed for at tage en kollega, ven eller partner med til de fleste kurser og de betaler også medlemsprisen. Sammenlign de forskellige a-kasser og find den bedste for dig.

About Dette indlæg er sponsoreret

Check Also

forretning

Forretningsidé: Sælg udstyr og tilbehør til streaming

Der skal ikke være nogen tvivl om, at streaming er kommet for at blive. Det …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *